Forgalmi Engedély Tartó

Linux Mint 64 Bit: Linux/Saját Linux Live Cd Készítése/Bootolható Iso-Fájl Előállítása Isolinux-Szal – Wikikönyvek

A teljesen grub-os változat eltéréseit másik szócikk írja le. Szükséges debian-csomagok: isolinux grub-pc-bin grub-efi-amd64-bin xorriso Kiindulási helyzet [ szerkesztés] A telepített linux rendszer a /mnt könyvtár alatt van. Egy most még üres munkakönyvtárban vagyunk. A fájlrendszer tömörítése [ szerkesztés] /mnt -ből kimásoljuk a kernelt és az initrd-t, egyelőre a munkakönyvtárba: cp -p /mnt/vmlinuz vmlinuz cp -p /mnt/ initrd Tömörített fájlrendszerré alakítjuk a most felinstallált alaprendszert. Debianban a squashfs-tools csomag kell hozzá. Ha még nem csatoltuk le a chroot-hoz használt virtuális fájlrendszereket, most tegyük meg, ellenkező esetben a tömörítő hibát fog jelezni. mksquashfs /mnt filesystem. squashfs -e boot Ezután a /mnt tartalmára nem lesz szükségünk. Lecsatolhatjuk, ha külön fájlrendszerben van. A bootolhatóvá tétel és az ISO generálásának módja független a tartalomtól. Munkakönyvtárak létrehozása [ szerkesztés] A fenti három fájlon kívül konfigurációs fájlokat is létrehozunk.

Az fdisk -l ezt írja ki: … o1 * 0 823295 823296 402M 0 Empty o2 1292 1371 80 40K ef EFI (FAT-12/16/32) Látjuk, hogy az EFI-partíció a másik partíció belsejében van. Ezt a formát használják a live és install CD-k. Bootolható ISO esetén meg kell adni egy fájlt, ami a boot image-ek listáját tárolja (a mi esetünkben a -b és -e kapcsolóval megadottakat). A fájlnevet úgy kell választani, hogy ne legyen névütközés a többi fájllal. A névnek más jelentősége nincs. Ezt a nevet adja meg a -c kapcsoló; a fájlt az xorriso állítja elő A -eltorito-alt-boot azt jelzi, hogy az őt követő kapcsolók (esetünkben -e és -no-emul-boot) másik boot image-re vonatkoznak. (Több ilyen kapcsoló is lehetne, pl. ha a 64-bites PC-n kívül más gépen is bootolni szeretnénk a live CD-t. A BIOS és UEFI is külön platformnak számít. ) A -o az eredményfájl nevét adja meg. A -graft-points azt teszi lehetővé, hogy az ISO-gyökér könyvtárába több helyről származó fájlt tegyük. Ha a tételben nincs =, akkor a megadott fájlt vagy könyvtárat (esetünkben live -t) beteszi az ISO gyökérkönyvtárába.

  1. Linux mint 64 bit cinnamon
  2. Bruce Lee ma lenne 80 éves: halálának körülményei még most is felborzolják a kedélyeket - Világsztár | Femina
  3. Üdvözlünk a PC Fórum-n! - PC Fórum
  4. Linux mint 64 bits windows
  5. Leier zsalukő 15 ár 20
  6. Egyben sault karaj recept na
  7. Linux/Saját linux live CD készítése/Bootolható ISO-fájl előállítása isolinux-szal – Wikikönyvek
  8. Szerkeszd, vágd, egyesítsd, fokozatosan hangosítsd vagy halkítsd és némítsd el a csengőhangjaidat, zenéidet vagy MP3 és WAV fájljaidat
  9. Linux mint 64 bits
  10. Nike court royale női 1
  11. Online okj képzések google
  12. Linux mint 32 bit or linux mint 64 bit?

Torrent

  1. Internet nélküli játékok telefonra
  2. Corgon palack eladó
  3. Ajtóház bécsi ut unum
  4. Férfi túrabakancs akció
  5. Nemzetek ligája 2011 relatif
  6. Eladó telek zamárdi kőhegy
  7. Vízálló ragasztószalag obi toppin
  8. Ferenc pápa lemondása
  9. Szent jakab kolostor
  10. Csok kedvezmenyes hôtel en anglais
  11. Karcsusitott teli kabat
  12. Kültéri fedett terasz ötletek
  13. Decathlon hótaposó baba se
  14. Meta don bosco esti tagozat
  15. Végtelen szerelem tattoo
  16. Olga név jelentése
  17. 90 napos előrejelzés tatabánya nyitvatartás
  18. Jbl fülhallgató euronics for sale
  19. Skyrim recover skooma source information
Monday, 22-Aug-22 20:24:09 UTC